Az új irány a rovarfehérje, ahol szintén nagy segítség a konténerek alkalmazása

Most egy olyan érdekes témát szeretnék bemutatni, ami nem túlságosan mindennapos, és szintén jól hasznosítható benne egy konténer garázs.


Nem tudom, említettem e már, hogy néhány éve meglehetősen komolyan foglalkoztam a terrarisztikában fontos, eleségállatok tenyésztésével. Ezen belül is, az Argentin Csótány (BlapticaDubia) és az orosz, vagy csoki csótány (BlaberusLateralis) volt a két fő faj, amivel dolgoztam.
Sajnos, nem volt módom ténylegesen komoly állományt felépíteni, mert egy családi tragédia hónapokra összetört és, bármilyen szégyen is, hagytam az állományomat tönkremenni.
Ennek ellenére, még a mai napig sokan megkeresnek azzal kapcsolatban, hogy ha komolyan szeretnék csinálni, mit ajánlanék. Ennek az is az oka, hogy idén először, megrendezésre kerül egy rendezvény, mely a rovarok, Humán élelemforrásként való hasznosításával foglalkozott és így az ilyen rovarok tenyésztése komoly ipari ágazat lehet a jövőben.
És itt, a nagy tételes tenyésztésnél jön képbe a konténer garázs. Ugyanis, az első tanácsom mindig az, hogy csakis nagyban szabad foglalkozni vele. Lehet egy-két ládával, havi párezer forintot keresni, de az, aki hajlandó nagyban kezdeni és beletenni a szükséges energiát és pénzt, valóban gyorsan szert tehet jelentős bevételre. Kezdetnek egy külön épület az ideális, például egy garázs konténer, félig a földbe ásva (a szigetelés miatt). Ha ez megvan, akkor jöhet a garázs konténer felállványozása, és a valódi munka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük