A babérsom telepítése dugványozással is lehetséges

A növényeknek nem egyforma nehézségű a szaporítása. Van olyan, amelyik nem igényel különösebb hozzáértést, de létezik olyan is, amelyik egyáltalán nem mondható egyszerűnek. Ezekben az esetekben több dologra is ügyelnie kell a kertészeknek. A babérsom szaporítása az utóbbi szórásba tartozik, mivel azt alapvetően a fás dugványainak megfelelő körülmények közötti ültetésével lehet kivitelezni.

A babérsom
A babérsom

A megyeriszabolcskerteszete.hu weboldalon azonban már megnevelt formában is lehetséges babérsomot vásárolni, amivel csak annyi a dolguk a kertbarátoknak, hogy a számukra szimpatikus helyekre beültessék. Természetesen ilyenkor is fontos figyelni a rendszeres tápanyag utánpótlásra valamint a folyamatos öntözést.

A félárnyékos helyeket szereti, ezért nem árt, ha némelyik napszakban védi a direkt napsütéstől egy-egy fa. Piros bogyótermése emberi fogyasztásra alkalmatlan, nem ajánlott óvodák, iskolák, bölcsődék közelébe ültetni. A babérsom rendelését néhány könnyű lépésben le lehet bonyolítani a honlapon keresztül.

Vélemény, hozzászólás?