A reszponzív weboldal készítés jobban megtérül

A vállalkozások megítélésében nagyon jelentős szerepet játszik az online megjelenés, hiszen a felhasználók első ránézésre képesek megítélni, hogy a látott weboldal mennyire professzionális. A jó ízléssel, modern dizájnnal ellátott reszponzív weboldal készítése azért is jobban megtérül, mert bizalmat kelt, árulkodik a cégvezetés mentalitásáról.

responsive-weboldal-keszites

Egy reszponzív weboldal abban különbözik a régebbi típusú oldalaktól, hogy bármely böngészőben, a legkülönbözőbb mobileszközökön is megfelelően jelenik meg, jól használható a honlap.

Ennek egyrészt döntő jelentősége van abban, hogy a látogatók a gyors kilépés helyett időt töltsenek az oldalon. Másrészt a keresőoptimalizálás miatt is fontos a mobilbarát verzió, hiszen a keresési találatokat mindig a felhasználó szempontjaihoz igazodó, fejlesztett algoritmusok határozzák meg, ami már képes a mobil használhatóságot is mérlegelni, és ez alapján rangsorolni az oldalakat. Nem elhanyagolható az a tény, hogy bizonyos országokban már a böngészés 50%-a mobil eszközökön történik, ezért érdemes minden weboldal tulajdonosnak szem előtt tartani a reszponzivitás szempontjait.

Vélemény, hozzászólás?