Autólámpa polirozás korszerű technikával

A technikai fejlődés minden iparágat érintett, így az autógyártást sem kerülhette el. Az egykor üvegből készült, érzékeny fényszórókat a polikarbonát burkolatú, jóval tartósabb típusok váltották fel. Mivel ez sem örök életű, ezért néha szükséges az autólámpa polírozás. Az új fényszórók műanyagból készülnek, ezért egy felpattanó kavics nem okoz azonnal sérülést rajta, így a szerkezet cseréje is lényegesen ritkább.

Az egyetlen hátulütője ennek az újításnak, hogy a UV-sugárzás hatására a fényszórók felülete mattá válik. Nem kell azonnal a cserére gondolni, mert az amúgy más hibával nem rendelkező alkatrészt gyorsan és biztonságosan fel lehet újítani. Az autólámpa polírozás abból áll, hogy a külső felületi matt réteget eltávolítják és a megfelelő technikával visszaadják az eredeti átlátszó felületet. Az eljáráshoz különféle speciális gépekre és anyagokra van szükség, amelyek garantálják a fényszórók kifogástalan állapotát hosszú ideig. Az autólámpa polírozás befejező fázisa, az UV sugárzásnak is ellenálló wax réteg felvitele. A kátyúk mindenkinek bosszúságot okoznak.

A kocsi minden részére károsodik, azonban a belőle felpattanó burkolatdarabok repedt autóüveget is eredményezhetnek. Ilyenkor szükségessé válik és elkerülhetetlen a repedt szélvédő javítása. Bár az autouvegek.hu nem vállalja a repedt üveg javítását, segítséget nyújt az üvegkár rendezésében, illetve gyorsan és precízen megoldja a szélvédők, valamint az oldalsó és a hátsó ablaküvegek cseréjét. Vannak bizonyos esetek, amikor a repedt szélvédő javítása már nem kivitelezhető. A cserére sajnos nemcsak akkor van szükség, amikor a szélvédő teljesen betört, hanem a repedések következtében is.

Ez főleg biztonsági okokból van így, mivel egy ilyen sérülés miatt csökken a szélvédő merevítő funkciója és egy esetleges nagyobb ütközés során, nem tudná megvédeni az autó utasait. A műszaki vizsgán sem felel meg az autó ilyen állapotban, de egy közúti ellenőrzés során is okozhat fennakadást. Az autouvegek.hu szakértői tudnak segíteni a repedt szélvédő javításában.

Vélemény, hozzászólás?