Az egyre népszerűbb gipszkartonozás

Itthon, Magyarországon, is egyre népszerűbb megoldásnak számít a belső építészetben a gipszkarton rendszerek és tartozékok használata.
Ez nem is csoda, hiszen a gipszkarton rendszerek és tartozékok nagymértékben megkönnyítik és meggyorsítják a belső terek kialakítását, miközben segítségükkel egészen vékony, mégis stabil elválasztó falakat lehet húzni.
Annak köszönhetően, hogy a gipszkarton rendszerek és tartozékok ilyen komoly mértékben megkönnyítik a belső munkálatokat, egyre több helyen alkalmazzák akár a vakolat helyettesítésére is, hagyományos téglafalak burkolataként. Olyan épületeknél, pedig, mint például egy faház, vagy rönkház, egyszerűen nem is szabad más megoldásban gondolkodni a belső falak sík felületének kialakítására, mert a gipszkarton már eleve egy nagy, síkfelület, ami könnyedén felcsavarozható az egyenetlen fa felületekre és már meg is oldottuk a problémát.
Az egyetlen hátránya, amit én fel tudok róni, a gipszkarton rendszerek és tartozékok használatának, hogy, sokszor nem érzem elég stabilnak az ilyen falat, illetve a fizikai behatásokkal szemben koránt sem olyan ellenálló, mint amihez itthon a téglafalaknál megszoktunk.
Ennek ellenére, ha gyorsan, vagy egyszerűen kell megoldaniuk egy-egy ideiglenes, vagy akár hosszú távra tervezett fal kivitelezését, mindenképpen érdemes elgondolkodni a gipszkarton rendszerek és tartozékok használatán és kicsit utána járni a témának.

Vélemény, hozzászólás?