Egyszemélyes ágy kiválasztása

Egyszemélyes ágy kiválasztása bonyolult feladatnak tűnik, a választék óriási, ember legyen a talpán, aki könnyedén el tud igazodni az ajánlatok között.

A helyes döntés meghozatala azonban nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.Készítsünk egy kritérium rendszert az elvárásainkról. A legmegfelelőbb egyszemélyes ágymegvásárlásához csak néhány mutatóra összpontosítsunk.

Méret

A bútor méreteit leginkább befolyásoló szempont a hálószoba mérete. Egy tágas szobában megengedhetünk magunknak egy nagy egyszemélyes ágyat, míg egy kisméretű szobábanmár nem.

Egyszemélyes ágy anyaga

  • Közkedvelt a fenyőfából gyártott egyszemélyes ágy, amely azon kívül, hogy környezetbarát, kellemes textúrájú, lélegző és tartós anyag.
  • MDF közepes sűrűségű farostlemeznagyon tartós, nem tartalmaz mérgező gyantákat és vegyületeket, ami lehetővé teszi a különböző stílusú bútorok készítését. Az MDF egyszemélyes ágyak leggyakrabban közép árkategóriában helyezkednek el.
  • A modern egyszemélyes fémágyakelegáns, kortárs kialakítással érdekes dizájnt kölcsönöznek a hálószobába. A kiváló minőségű fémágyaka legtartósabbak, évtizedekig szolgálnak minketanélkül, hogy a külsejükben bármilyen változás végbemenne.

Matracválasztás

A matrac méreteinek pontosan meg kell egyezniük az ágy hosszával és szélességével – akár 10 centiméteres eltérés is kényelmetlenséget és alvási problémákat okozhat.

Egyszemélyes ágy esetében a matracok terhelése kisebb területen oszlik el, ezért nincs szükség kompromisszumokra, megvásárolhatjuk a nekünk megfelelő rugalmasságú modellt.

A választásnál fontos figyelembe venni a szobában már meglévő berendezés stílusát, hogy a kiszemelt ágyunk harmonikusan illeszkedjen közéjük.

Vélemény, hozzászólás?