Épület bontás profi csapat által

Sajnos, amikor egy épület elöregszik, vagy csak valamiért úgy döntenek, már nincs rá szükség, akkor le kell bontani. Itthon a fővárost járva is sok olyan épülettel találkozhatunk, ami bontásra érett, ahogy mondani szoktuk, tehát olyan borzasztó állapotba került az évek alatt, hogy már sok esetben életveszélyes a közelében tartózkodni. Ez nem túlzás, több olyan épület is van, amire ki is írják, hogy életveszélyes és kordonnal kerítik el a környezetét.


Az épület bontás nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik. Még egy vidéki, öreg vályogház is tud meglepetéseket okozni, ahol nem is igazán van körülötte semmi. Egy belvárosi ingatlannál történő épület bontás, pedig komoly szakembereket kíván.
Tudom, az olyan feladatok, mint a beton törés, azon kívül, hogy mindenkinek egyértelműen kemény, fizikai munka, nem tűnik nagy kihívásnak, de ha magas falakt kell bontani, vagy van a falak környezetében olyan dolog, amit nem akarunk megsérteni, akkor még a beton törés is szakembert kíván. Ismerni kell a bontandó épület alapanyagait, azt, hogy azok az évek alatt milyen károsodáson mehettek át, statikai felméréseket kell végezni, hogy biztosak lehessünk abban, ha kibontunk egy részt, nem fog leszakadni minden, stb.. Higgyék el, nem véletlenül specializálódnak erre komoly cégek és alkalmaznak szakembereket, sok-sok pénzért. Nem érdemes kockáztatni a saját épségünket, hívjunk profikat!

Vélemény, hozzászólás?