Ezért profi a fémvázas medence

Ahogy közeledik a jó idő, egyre gyakrabban teszik fel maguknak a háztulajdonosok, hogy pontosan milyen medencét is kellene építeni a kertbe? Az olcsóbb pancsolós, felfújható peremű mellett igenis fontolóra kell venni a fémfalas és fémvázas medence fajtákat is. Természetesen az utóbbi kettő a tartósságáról, megbízhatóságáról híres. Aki például a fémvázas medence mellett dönt, biztos lehet abban, hogy ez egy évtizedekre szóló befektetést jelent, ami nagyon kevés karbantartási időt vesz igénybe.

A fent említett típusokon belül persze mérvadó a kivitel, forma, méret és szín is. Egy nagyobb forgalmazónak a felhozatalát tekintve azt veheti észre az érdeklődő, hogy bizony több száz medence közül válogathat. Ez a nagy szám egyöntetűen arra világít rá, hogy a medence kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat. Aki nem tud dönteni, az forduljon egy szakemberhez! A hozzáértők általában azt tanácsolják, hogy mindig figyelembe kell venni első lépésként a medencére szánt összeget és azt, hogy mekkora hely áll rendelkezésre.

A fémvázas medence esetében pedig ez kétszeresen igaz. Nyilván aki inkább a felfújható peremű, kerek típus felé húz, nem fog különösebben nagy figyelmet fordítani ezekre. Persze az is egyértelmű, hogy ez a választás nem éppen a legjobb minőségű eredményt garantálja, hiszen itt a tulajdonos csak egyszerűen felfújja a karimát, majd megtölti azt vízzel. Itt ahogyan a vízszint emelkedik, úgy emelkedik a medence karimája és nyeri el végleges formáját.

Ez a változat semmiképp sem tartós és hamar kilyukadhat. Ezzel ellentétben a fémvázas medence tartósságára utal, hogy ezt még a háziállatok sem tudják kiszakítani, megrongálni, illetve nagyobb sérüléseknek, ütéseknek is ellenáll. A fémvázas medence megépítése a fémváz rendszer összeszerelésével kezdődik, majd ezt követi a medence fólia ráfeszítése. A szülők sohasem szabad elfelejtsék, hogy a medence magasságát a használó gyermekek magassága szerint kell kiválasszák. Amikor a gyermek még kicsi, akkor semmiképp sem szabad túl magas medencét választani, mert ekkor a vízszint is magas lesz.

Vélemény, hozzászólás?