Hogyan készül a szén brikett?

Vannak olyan eljárások, amiket felhasználva bizonyos összetevők magasabb hasznosulási szintet érnek el. Ez persze vonatkozik a szén brikett megalkotására is. Az osztályozott fosszilis tüzelőanyag nagynyomású préselésen megy keresztül, némi szalma hozzáadásával, ami a kötőanyagot adja. Ennek a folyamatnak a során elveszíti a nedvességtartalmának jelentős részét és a szétporlás is megáll. A szén brikett legfeljebb csak törik, de ez nem csökkenti az égés hatásfokát és a benne lévő kalóriatartalom érvényesülését.

A mérési eredmények is alátámasztották, hogy megnövekedett a fűtőértéke az alapanyagok kombinálása révén. Speciális kazánokban, de hagyományos tűzterekben is jól ég. Általában igényel egy parázságy előkészítést, de ha lángra kap, már magában is adagolható. A szén brikett többféle kiszerelésben beszerezhető. Csakis rajtunk múlik, melyik kivitelt választjuk. Ne kapkodjuk el a döntést, hanem ragadjuk meg az alkalmat még a téli szezon beköszöntése előtt, amikor a szén brikett nagy keresetségnek örvend!

Sokan úgy vélik, hogy jelentősen megterheli a környezetet, ha ilyen fosszilis energiahordozókat használunk fel. A valóságban a zsákos barnaszén semmivel sem okoz nagyobb káros anyag kibocsájtást, mint a nem kellően kiszáradt tűzifa. Természetesen itt még bejön a megfelelő technológia alkalmazása is. A cserépkályha és kandalló szintén alkalmas a zsákos barnaszén égetésére, ha azok rendelkeznek fokozott szellőzéssel, hogy mindig elég levegő jusson a tűztérbe. A kifejezetten erre a célra kialakított egységek, még úgynevezett primer gáz visszaforgató résszel is fel vannak szerelve.

Kis számítgatást követően rájövünk gyorsan, hogy a zsákos barnaszén tökéletesen megéri az árát. Ellentétben például a fával, nem kell attól tartanunk, hogy valamilyen élőlény megeszi. A raktározása sem gond, mert magas oszlopokba felrakható, ezzel spórolva a hellyel. Ha úgy döntünk, hogy zsákos barnaszén fogja képezni a fűtőanyag jelentős részét, akkor a matrabrikett.hu oldalon kedvező áron megrendelhető. Csapjunk le rá, még a szezon beköszöntése előtt!

Vélemény, hozzászólás?