Homok rendelés kedvező áron

A világban sok ország küzd az elsivatagosodással. Évről évre hatalmas területek felett veszi át az uralmat a homok. Bár anno, itthon is küzdöttek hasonló problémával az alföldön, de az akácfák betelepítésével sikerült gátat szabnunk a terjeszkedésének.
Szerencsére még így is komoly homokbányákkal rendelkezünk, így az amúgy igen széleskörű felhasználhatósággal rendelkező homok rendelése nem okoz gondot és árban is kedvező sok más ország áraihoz képest.
Az egyik ilyen érdekes felhasználási mód, amihez homok kiszállításra lehet szükségünk, az a zöldségvermek építése. Ennél a felhasználásnál a homok vízelvezető képességét, levegőzését és hőszigetelő tulajdonságát használjuk ki, hogy a benne elásott zöldség egész télen friss maradjon. Ha ilyesmiben gondolkodunk, homok rendelésnél komoly mennyiséget kell megadnunk, mert kis vermet nem érdemes, de valójában nem is lehet építeni.
Ha olyan feladathoz van szükségünk homokra, ahol nem elég egy-két zsákkal venni, akkor mindenképpen kérjünk homok kiszállítást, így sokkal jobban járunk, mint ha magunk próbálnánk megoldani a dolgot!

Vélemény, hozzászólás?