Megújulás alatt az Xbox One platform

Az XBOX One sorozat teljes megújulás alatt van, hiszen hamarosan megjelenik az Xbox One-S. Jelenleg még Projekt Scorpio néven a fejlesztőknél van, de erre az évre ígérték megjelenését. Az eredetihez képest ez egy karcsúbb változat. Az XBOX One –nál sokkal erősebb lesz. Képes GPU-val szerelik fel, amely 6 teraflopos teljesítményre lesz képes. A hírek szerint egy 8 magos procit kap, így nem lehet gond a 4K-s felbontással sem. Az új XBOX a VR játékokkal is könnyedén meg fog birkózni.

Az új gép 40 százalékkal kevesebb helyet foglal, így a helyigényt közel felére csökkentették. A 4K Ultra HD videókat, a 4K Ultra HD Bluray filmeket egyaránt képes lesz támogatni. A dedikált Kinect portot elhagyták és az egyik USB adaptert előre helyezték, így ha mozgásérzékelő rendszert szeretnénk hozzá csatlakoztatni, akkor egy USB adaptert is be kell szereznünk. Egyes hírek szerint ezt az adaptert a Microsoft ingyen fogja mindenkinek biztosítani. Az új változathoz egy teljesen átdolgozott kontroller jár, ami már sokkal jobban kézre áll, mint elődje. A hátul lévő bordázott mintázat már kevésbé csúszik és a Bluetooth kapcsoló hatótávja is megnő.

Érkezik az 500 Gb-os, az 1 TB-os és a 2 TB-os változat is

Az Xbox One S három változatban lesz elérhető. Az 500 Gb-os változat 299 dollár körül érhető majd el, míg az 1TB-os 349 és a 2 TB-os 399 dollár lesz. Az új kontroller igazi kihívás lesz minden kísérletező számára, hiszen saját magunk színezhetjük, azaz módosíthatjuk a gombok, a hátlap, az előlap és a ravaszok, valamint a D-pad és az analóg karok színét. Ha a választással megvagyunk, akkor ebben a formában kapjuk meg a Microsoft-tól. A kombinációk száma közel 8 millió, így biztosak lehetünk abban, hogy a környezetünkben más nem pontosan ugyanezt a kombinációt választja. A gépeket nagy valószínűséggel szeptember környékén szállítják először, így a karácsonyi ajándékozás már sok helyen megoldott lesz.

Vélemény, hozzászólás?