Miért fontos az elektronikus domain regisztráció és mit kell róla tudni?

2015 egy páratlanul fontos mérföldkő a hazai domain regisztráció történetében, ugyanis idén vált lehetővé hazánkban is az elektronikus domain regisztráció.

world-map-domains

A régi rendszerben minden egyes domain regisztráció kötelező eleme volt a megrendelőlap. Ezt a megrendelőlapot minden egyes domain regisztráció alkalmával le kellett tölteni a szolgáltató honlapjáról, ki kellett nyomtatni, alá kellett írni és beszkennelve, vagy lefényképezve vissza kellett küldeni a szolgáltatónak, hogy egyáltalán elindulhasson a regisztrációs folyamat. Ennek a tortúrának vetett most véget az elektronikus regisztráció.

A hazai regisztrátorok legjava már át is tért az új rendszerre. Az elektronikus regisztráció során mindössze annyi a teendő, hogy meg kell rendelni a domaint, ezt követően egy captcha beírásával kell hitelesíteni, hogy valós személy indította el a regisztrációt. Ha ezen is túl vagyunk, akkor már csak az ellenérték befizetése van hátra és már folyamatban is van a domain regisztráció. Az egész procedúra nem tart tovább 5 percnél, tehát egyértelműen látszik a fejlődés az előző, papír alapú rendszerhez képest.

Ha még nem jutott eszébe a domain regisztráció, vagy csak elrettentette a rengeteg papírmunka, akkor keresve se találhatna jobb alkalmat, hogy megtegye az első lépést.

Vélemény, hozzászólás?