Miért olyan fontos a körömerősítő vitamin?

A műköröm építésnek és a csodálatos körömlakkoknak köszönhetően bárkinek lehetnek gyönyörű körmei. Azonban ez sokszor csak látszat, mert még a szép köröm is lehet beteg és gyenge. Ennek elkerülése megkívánja, hogy körömerősítő vitamin és ásványi anyagok kerüljenek a szervezetbe. Ennek két útja is van napjainkban.

koromerositoA legjobb és legegyszerűbb módja az, ha egészségesen táplálkozunk, s odafigyelünk arra, hogy a körmünknek mire van szüksége. Vannak olyan vitaminok, például az A-, E-, B- és a H-vitamin, amelyek alapvetően szükségesek nem csupán a körmök egészségéért, hanem a haj, a bőr és természetesen megannyi más okból.

A megfelelő mennyiségű körömerősítő vitamin azért is fontos, mert ezzel megelőzhetjük a betegségeket, fertőzéseket és gombás elváltozásokat. Ezeket a tápanyagokat a zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása által lehet pótolni, de előfordulhat, hogy így sem jutunk hozzá megfelelő mennyiségben a fontos anyagokhoz.

Ebben az esetben választhatjuk kiegészítésként az étrend-kiegészítőket, amelyek szedése által megoldott a körömerősítő vitamin és ásványi anyag szintünk. Ha már tudjuk a körmünk állapotának az okát, akkor könnyű tenni valamit.

Ehhez hasonlóan, ha megállapítjuk, hogy melyek a vállfájdalom okai, akkor bölcsen tudjuk kezelni a helyzetet. Ha a közelmúltban történt valamilyen sérülés, vagy fizikai megerőltetés, akkor könnyű kideríteni, de megtörténhet, hogy látszólag minden különösebb ok miatt elkezd fájni a vállunk és nem szűnik. Ilyenkor beleeshetünk abba a csapdába, hogy a gyógyszertárból veszünk egy erős fájdalomcsillapítót, hogy szűnjön a fájdalom.

Ellenben, ameddig nem ismeretesek a vállfájdalom okai, addig nem is lehet hatékonyan kezelni. Bizonyos esetekben lelki okai is lehetnek, amelyek fizikailag is produkálnak tüneteket, csak nem kötjük össze a két tényezőt. Amikor teljesen tanácstalanok vagyunk, és nem hat semmi, akkor forduljunk orvoshoz, mert előfordulhatnak súlyosabb dolgok is a háttérben! Tehát a vállfájdalom okai nagyon összetettek lehetnek, de törekedjünk rá, hogy megkeressük azokat!

Vélemény, hozzászólás?