Milyen hajhullás elleni vitaminok segítik a regenerálódást?

Főleg a nők körében elterjedt az a nézet, hogy a hajkorona számít az egyik legfontosabb éküknek. Éppen ezért, rengeteg készítmény kínál kecsegtető segítséget az egészséges fürtök eléréséhez. Az elsődleges lépés viszont a hajhullás elleni vitaminok pótlása lenne, hiszen ha a probléma forrását kezeli és nem csupán a tüneteket, akkor lesz valóban tartós a gyógyulás. Az tavaszi és őszi időszak kifejezetten kellemetlen ilyen szempontból, mivel akkor élik át a legtöbben a hirtelen hajvesztést, így ez a stresszt is továbbnöveli.

hajhullás elleni vitaminok Ezen kívül a drasztikus diéták egyik velejárójaként is megjelenhet, de sok esetben a vashiányra egyaránt visszavezethető. A hajhullás elleni vitaminok közül szinte mindig az első helyen a B-vitamin szerepel, hiszen ez nagyban erősíti és táplálja a töveket, serkenti a hajhagyma anyagcseréjét. Amennyiben a táplálkozása nem megfelelő arra, hogy természetesen is bejussanak szervezetében a fontos ásványi anyagok, érdemes olyan készítmények segítségét igénybe venni, amelyek ezt megfelelően pótolni tudják. A hajhullás elleni vitaminok közül leginkább azok érik meg a pénzt, amelyek a növesztő, regeneráló hatásra fektetik a hangsúlyt.

Ha sikerül ezt a problémát leküzdenie, akkor a másik olyan terület, amelyikre mindenképp oda kell figyelnie, az a bőrápolás. Az egészség ugyanis ebben látszik meg a leginkább. A naptej teszt alapos tanulmányozása a strand időszak előtt sokat segíthet, hogy a kánikulában se legyen száraz a bőr. Minden évszaknak megvan a maga nehézsége, ha a bőrápolásra gondolunk, de a forróság az egyik legtöbb kellemetlenséget okozó tényező.

Egyrészt azért, mert nemcsak a leégés csúnya jeleivel fenyeget, hanem az egészségére is roppant ártalmas lehet. A naptej teszt során viszont kiderülhet, melyek azok a szempontok, amelyeket mindenképp figyelembe kell venni. Ugyanis nem csupán az UV sugarak elleni védelem fontos, hiszen a bőrtípus szintén meghatározza, hogy mire van szüksége. Ahelyett, hogy a saját bőrén tapasztalná meg mi válik be igazán, inkább olvasson utána a naptej tesztnek.

Vélemény, hozzászólás?