Milyen íróasztal lámpát válasszunk iskolásoknak?

Az asztali világítás nagyon fontos az iskolások számára, ezért megfelelő, funkcionális íróasztal lámpát kell vásárolni. A leghasznosabb íróasztal lámpa mozgatható karral rendelkezik, amely lehetővé teszi a fénysugarat bármilyen irányba irányítani. Ha az íróasztal felülete nem elég nagy, akkor választhatunk egy klipsszel oldalt rögzíthető íróasztal lámpát a gyerekszobába.

Ne feledjük, hogy jobbkezes gyerekeknél az asztali világítás a baloldalon legyen, míg a balkezeseknél fordítva – az íróasztal lámpáta jobb oldalra szereljük. Egy másik megoldás, ha fali lámpákat szerelünk az íróasztal mindkét oldalára. A gyerekek azonban határozottan jobban kedvelik íróasztal lámpát annál is inkább, mert a dizájnos lámpákat gyakran más kiegészítő funkciókkal is gyártják, például nagyítóval vagy tanszertartókkal. Vannak olyan íróasztal lámpák is, amelyek beépített kijelzővel rendelkeznek dátummal, idővel és még ébresztőórával is. Nagyon hasznos megoldás a már nagyobb gyermekeknek a beépített USB csatlakozó, melynek köszönhetően tanulás közben is tölthetik telefonjukat, tabletüket.

Ha gyermekszobába választunk íróasztal lámpát, ne csak a kinézetére figyeljünk. A világítás típusa is fontos. Az íróasztal lámpa fénye a lehető legközelebb legyen a nappali fényhez, hogy a gyerekszoba világítása ne csak szép legyen, de mindenekelőtt egészséges is legyen a szem számára.

Vélemény, hozzászólás?