Mire kell odafigyelni, ha németországi munka lehetőséget keresel

Nem vagy megelégedve az itthoni fizetéseddel? Azon töröd a fejed, hogy talán külföldön kellene megpróbálni állást keresni? Németországi munka iránt érdeklődsz? Akkor ne tétovázz, keress a németországi munka lehetőségek közül, mi segítünk!

nemetorszagi munka            Manapság nem könnyű megbízható álláshirdetéseket találni. Sajnos egyre több szélhámos és komolytalan munkaadó próbálja kihasználni vagy átverni a magyar munkavállalókat. Így a németországi munka és állás keresése sokszor zsákutcába vezet. Az interneten rengeteg álláshirdető oldalakat találni, melyek összegyűjtik azon németországi állásokat, amiket magyarok is vállalhatnak.

Honnan tudhatod, hogy egy megbízható álláshirdetésről van szó? Vess egy pillantást a Hivatalos Munkaerő Közvetítő Cégek listájára. Itt számos olyan munkaközvetítőt találsz, amelyekhez fel van tüntetve az adószámuk, címük és a magyar kapcsolattartójuk. Minden esetben vizsgáld le a cég weboldalát és ahonnan megtudhatod, hol van bejelentve a cég és ki vezeti. Ha ez hiányzik, akkor nagyon gyanús. Ha a közvetítő, vagy munkáltató egy ingyenes (gmail, yahoo, stb.) email címet ad meg, ez is arra utal, hogy nem egy komoly cégről van szó. 

Sokan keresnek olyan németországi munka vagy állás ajánlatot, ahol nem kötelező a nyelvtudás. Ennek az a hátránya, hogy nagy valószínűséggel ki fognak használni, mindegy hogy a magyar vagy a német közvetítő/munkáltató. Ilyenkor gyakran megesik, hogy kisebb bért adnak, mint valakinek, aki már beszéli a nyelvet, vagy nem fizetnek ki a hónap végén és mehetsz haza. Attól nem félnek, hogy bepereled őket, mert nyelv nélkül, idegen országban nehéz lesz pereskedni. Gyakran elkérnek előre egy összeget, akár úti- vagy adminisztrációs költségként, aztán meg soha többet nem hallasz róluk. Ha nem beszéled a nyelvet, teljesen függő leszel a munkáltatódtól, mert nem tudod hivatalos dolgaidat intézni. Az a dolog jó oldala, hogy lehet nyelvtudás nélkül is németországi munkát találni, csak oda kell figyelni néhány dologra az álláskeresésnél. Például ha van szakmát, azt feltétlenül írd be az önéletrajzodba, ha nincs, akkor írj oda valamit, amihez biztosan értesz (takarítás, babysitterkedés). Soha ne fogalmazz úgy, hogy „minden munkát elvállalok”, mert ez a munkáltatók nagy részének azt sugallja, hogy semmihez sem értesz. Mindig említsd meg, hogy milyen nyelveket beszélsz és milyen munkákat végeztél már, amiben tapasztalatod van.

Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, már is könnyebb lesz egy megfelelő németországi munkát találni.

Vélemény, hozzászólás?