Praktikus és egyszerű fűtés klíma

Napjainkban szinte csak arról lehet hallani, hogy milyen nagymértékben kezd emelkedni a gáz ára. Néhány országban már egyáltalán a gázellátás is problémát jelent. A fűtés klíma az egyik opcionális lehetőség ennek megoldására. Ugyanis egy ilyen rendszer nem gázt használ a kellemes meleg megteremtésére, hanem elektromos áramot, és abból is csak annyit, amennyi feltétlenül szükséges.

Ez a fűtés opció kívülről megfigyelve, hasonlóan működik a hűtési technikához, mégis teljesen más rendszereket kell üzembe hozzon a klíma ezzel a lehetőséggel. Egy speciális szelep beépítésével és a hőszivattyúk átépítésével nagyrészt kész is lenne a fűtés klíma, viszont a technológiának és a tartozékoknak is más típusúaknak kell lenniük, mint az átlagos légkondicionáló rendszerekben.

A közismert klímák ugyanis a szobában összegyűlt hőt a hőszivattyú segítségével a kültérbe bocsájtják. A fűtés klíma ezzel ellentétben, ezt a hőt visszafordítja, és szükség esetén ezt növeli tovább. Ennek köszönhetően a bekapcsolást követően szinte azonnal észlelhető a hőmérsékletváltozás a szobában. A beépített ventillátorok ugyanis hatékonyan képesek a melegített levegő szétszórására, ezáltal a gyors hőmérséklet emelésére. Ha úgy óhajtja, akkor a fűtés klíma esetén az is lehetséges, hogy távvezérlés kerüljön bele.

Ez azt jelenti, hogy az otthonához közelítve máris bekapcsolhatja a fűtés vagy hűtés opcióját és a lakásba belépve az a levegő hőmérséklet fogadja, amelyet Ön szeretne. Összegezve tehát elmondható, hogy a fűtés klíma egyszerűbbé, praktikusabbá és gyorsabbá teheti a lakás hőmérsékletének szabályozását.

Vélemény, hozzászólás?