Quickwin – Barátságok online-ból offline-ba

Quickwin

Szóval, a helyzet a következő: sosem gondoltam volna, hogy egy online játékközösségben találok egy igazi barátot, de az élet tele van meglepetésekkel, nem igaz? Az egész egy többjátékos játékkal kezdődött, amiért nagyon odavoltam. Tudod, az a fajta, ahol összeállsz egy csapatban randomokkal, és vagy dicsőségesen győzöl, vagy szánalmasan elbuksz. Ott találkoztam Jordannel.

Jordan nagyon vicces volt. Minden meccs, amit játszottunk, egy nagy buli volt, függetlenül attól, hogy nyertünk vagy vesztettünk. Ott voltunk, fejhallgatóval a fejünkön, viccelődtünk, és úgy tervezgettünk, mintha valami szigorúan titkos küldetést terveznénk. Amúgy innen kerültünk át a Quickwin-re, ami már egy olyan játékos oldal volt, amit ő mutatott meg nekem. Néhány hét után azt gondoltuk: „”Hé, miért ne játszhatnánk együtt igaziból is?”” Szóval elkezdtük szinkronizálni a játékmeneteinket.


Nem telt el sok idő, és a játékon belüli csevegéseink rendszeres beszélgetésekké váltak, ahol mindenféle dolgokról beszélgettünk – játékokról, filmekről, életről. Egyszerűen összeillettünk. Durva volt, hogy mennyi közös van bennünk. Sokat játszottunk és beszéltünk a játékról akkor is, ha videojátékokról és akkor is, ha a Quickwin játékokról volt szó. Aztán egy nap Jordan azt mondta: Haver, találkoznunk kéne. Kicsit ideges voltam, nem fogok hazudni. Találkozni egy online haverral a való életben? Az már új szint. De belevágtunk. Kiderült, hogy csak pár órányira lakunk egymástól.

Személyesen találkozni Jordannel szürreális, de fantasztikus volt. Bekaptunk valami kaját, beszélgettünk a kedvenc játékainkról, és olyan könnyedén ment, mintha már évek óta ezt csinálnánk. Most már amikor csak tudunk, együtt lógunk, nem csak online a Quickwin-en vagy a játékban, hanem a való világban is. Ki gondolta volna? Egy véletlen találkozás egy online játékban, ami egy valódi barátsághoz vezet. Jordan most már több, mint egy játékostárs; olyanok vagyunk, mint a legjobb barátok. Mindez a közös játékszeretetnek és egy kis online szerencsének köszönhető.

Vélemény, hozzászólás?