Szenved a céges rendszer kapacitáshiányától? A szerver hosting megoldást nyújt

A vállalati IT-rendszerek egyik legnagyobb problémája, hogy sokszor nem áll rendelkezésre a megfelelő kapacitás. Ennek az oka persze a költséghatékonyságra törekvés – a szerver hosting azonban olyan megoldást nyújt, amelyben nem kell kompromisszumokat elfogadnunk.

szerver berlesÉrtelemszerűen minden cég szeretné a lehető legminimálisabbra leszorítani kiadásait. Ennek áldozatául esik sokszor az a plusz IT-kapacitás, ami szükséges lenne a váratlan helyzetek kezeléséhez – amikor a szerverek megnövekedett forgalmat kénytelenek kezelni vagy éppen a rendszerből kieső kapacitást kellene pótolni és így tovább. A biztonsági háló a spórolás áldozatává válik.

A szerver hosting szolgáltatások igénybevétele révén egy cég jelentősen leszoríthatja rendszerének üzemeltetési költségeit. A szervereket folyamatosan szakemberek figyelik, monitorozzák a rendszer állapotát, s így nem kell arra külön forrásokat elkülönítenünk, hogy saját szakembereket alkalmazva házon belül tegyük ugyanezt.

Ez a költségcsökkenés pedig lehetővé teszi, hogy újabb szervereket béreljünk – akár virtuális szervereket is – amelyek képesek megadni a rendszernek azt a rugalmasságot, amely korábban hiányzott belőle. A rugalmasság, vagyis a rendelkezésre álló plusz kapacitás ellenállóvá teszi a rendszert a hirtelen megnövekedő terhelésekkel, támadásokkal szemben, ahogyan biztosítja a gyors skálázhatóságot is.

Mindezt pedig anélkül, hogy bármiről le kellene mondanunk – saját szervereinket a legnagyobb biztonságban, ultramodern hosting központokban és értő kezekben tudhatjuk, például a DoclerNet profijainál, a rajtuk futó alkalmazások, operációs rendszerek üzemeltetésével sem kell foglalkoznunk. Összességében a kiszámíthatóság mellé nagyobb biztonságot is kapunk, és lehetőséget arra, hogy olyan irányba fejlesszük a rendszert, amely a jövőben óriási hasznunkra lesz majd.

Ha saját szervereink üzemeltetés túlságosan erőforrás-igényes, a szerver bérlés szolgáltatás kényelmes és olcsó megoldást kínál.

Vélemény, hozzászólás?