Több okra visszavezethető bőrviszketés

Annak ellenére, hogy egy igen modern és fejlett orvostudománnyal rendelkezik a világ, mégis egyre több a beteg vagy valamilyen káros tünettől szenvedő személy. Legalább azt elértük, hogy a problémák kialakulásának egy részét megfelelően fel lehet tárni és ezekre hatásos kezelést javasolni. Itt van például a bőrviszketés, amit elég sok tényező válthat ki. Az egyszerűen csak kevés nedvességtől a különböző bőrbetegségeken keresztül, a csípéseken át egészen a belső szervi problémákig mind okozó lehet.

Ez egy elég tág terület, amit nem árt jobban megismerni. Vannak olyan helyzetek, amikor egyértelmű, hogy mi a kiváltó ok, és ilyenkor azt kell azonnal kezelni, és a bőrviszketés mint tünet gyorsan megszűnik. Egy rovar vagy növény csípése esetén olyan készítmények alkalmazhatók, amelyek nyugtatják és hidratálják a sérült részt. Tény az, hogy az emberek nagy része túl kevés folyadékot fogyaszt. Ennek bizony megvannak a maga negatív hatási, aminek egyik jele lehet a bőrviszketés. A hámló és érezhetően száraz hámréteg minél előbb vízutánpótlásra szorul, mit nem csak külsőleg, hanem belsőleg is pótolni kell! Van itt még egy igen jelentős eséllyel viszketést kiváltó ok, ami nyaranta gyakran felüti a fejét.

A megnövekedett ultraviola-sugárzás hatására a szervezet olykor túlhajtja magát, és ilyenkor kisebb-nagyobb foltok jelenhetnek meg a bőrön. Ezeket a megfelelő napallergia kenőcs folyamatos használatával visszaszoríthatjuk. A legjobb azonban, mint minden betegség esetén, a megelőzés. Az allergia ugyanakkor néha lassan alakul ki, így megesik, hogy úgy válunk érzékennyé erre a tényezőre, hogy nem is tudunk róla. Ilyenkor jó, ha van kéznél napallergia kenőcs.

A bőrön megjelenő apró, de akár nagyobb felületeket is elborító, sok esetben viszkető vörös foltok hatékony kezelést követelnek meg. Néha már az is elég a visszahúzódásukhoz, hogy elmegyünk a közvetlen napsugárzásról, máskor azonban ez nem elegendő. Ilyenkor a napallergia kenőcs gyors segítséget nyújt, hiszen természetes összetevőinek hála, nyugtatja, hidratálja és táplálja a sérült bőrt, ezzel segítve a regenerációt.

Vélemény, hozzászólás?