Zsákos termék választásának előnyei

Mikor nagy mennyiségű apró szemcsés alapanyagra van szükségünk egy építkezéshez, felújításhoz, el kell döntenünk, hogy milyen kiszerelést választunk, mi felel meg legjobban a számunkra.

Az első lépés, hogy ömlesztett, a kert közepén, vagy az utcán, jó esetben egy nejlonra leborított sóderkupacot szeretnénk, amit lehetőség szerint gyorsan fel is használunk. Vagy jobban megfelel számunkra a zsákos termék, melyeket különböző súlyú kiszerelésekben találhatunk meg. A zsákos áru általában 5-10-25-50 kilogrammos kiszerelésben kapható, de ettől természetesen eltérőt is találhatunk.
A zsákos kiszerelésnek sok előnye van és nem is igazán drágább, mint az ömlesztett változat, bár tény, hogy hátrányként kell megemlítenünk a visszamaradó csomagoló anyagot, mint eltakarítandó hulladékot. Az egyik fontos előny, hogy a becsomagolt zsákos áru jobban ellenáll a nedvességnek. Ezen felül, könnyebben mozgatható, elég csak annyit kibontanunk, amennyit azonnal fel is tudunk használni. Nincs koszolódás miatti veszteség, és a zsákok egymásra pakolásával a zsákos termék jóval kisebb helyet is foglal, mint egy homok halom, ugyanakkora mennyiségű anyag esetén. Ráadásul a szállítása is egyszerűbb, ha magunk akarjuk ezt megoldani, akkor gyakorlatilag nem is nagyon van más opciónk.

Vélemény, hozzászólás?