Sóder kiszállítatás Budapesten

A sóder az egyik olyan alapanyag, amit mindenki már kisgyermek korától kezdve ismer. Magyarországon szerencsénk van ezzel az alapanyaggal, hiszen rendkívül sok, sóderben gazdag területünk van, mit nem is igazán nehéz kibányászni, a keletkezett tavacskákból pedig gyönyörű, tiszta vizű strandot vagy horgászparadicsomot lehet kiépíteni.


Amikor valamilyen okból, mondjuk, építkezünk, és az alapba kell nagyobb mennyiségű sóder, sajnos itthon még mindig az a divat, hogy megpróbálják az emberek a sóder szállítást megoldani „okosba” és ezzel spórolnak pár forintot.
Én mikor ilyet hallok, vagy egy éppen sóder szállítással küszködő kis puttonyos autót látok, mindig elképzelem, hogy vajon ki gondolhatja, hogy ebből majd jól fog kijönni, amikor egy kifejezetten sóder szállítás céljára tervezett kamion, sokszor centi vastagságú acél felépítménnyel rendelkezik és még ezt is idővel szétkapja a sóderben található hihetetlen keménységű kvarc és víz elegye.
El sem tudom képzelni, mit okoz egy kis utánfutónak, vagy platónak akár néhány ilyen kör, nem értem, hol éri ez meg, amikor ma már a sóder szállítás maga nem egy komoly költség.
Kérek mindenkit, aki ezeket a sorokat olvassa és a jövőben sóderre lesz szüksége, ne áldozzuk fel a nem erre szánt járműveket, inkább higgyük el, hogy a sóder szállítás pont azért kerül annyiba, mert ez az értéke és nem azért, mert le akarnak húzni! Jobban járunk a profikkal, küzdjenek ők a kaviccsal!

Vélemény, hozzászólás?